Super mooi! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jaap Fliert - WaarBenJij.nu Super mooi! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Jaap Fliert - WaarBenJij.nu

Super mooi!

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

20 December 2009 | Nederland, Amsterdam

Zo, ik ben weer dankbaar dat ik weer iets supermoois te vertellen heb. De kerk is namelijk, voor Guyaanse begrippen, af. Ik ben echt heel blij zoals jullie op m’n verhalen reageren en ik kan het ook niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik ben dat ik steeds iets moois mee mag maken. Ik ervaar echt dat God me steeds helpt om een mooi verhaal te schrijven. Ik zie wel in dat ik hierin nog veel kan leren. Het is steeds weer een uitdaging om Gods werk onder woorden te brengen.

Zoals jullie kunnen zien is de kerk af, en we hebben echt een superdienst gehad. Het was voor mij een hele mooie tijd, waarin ik veel heb kunnen doen, en waar veel mensen in de toekomst nog plezier van zullen hebben. De dienst die we hielden, was ook echt heel mooi, vooral omdat er zoveel kinderen waren. We hebben dus, behalve voor de volwassenen, ook voor deze kinderen een dramastuk gedaan. Het begon met een jongen (Markus) met zijn fluitje, waar hij heel grappig op kon fluiten. Maar hij voelde zich maar alleen en zocht naar een vriend. Markus kwam bij iemand die lezen als hobby had. Markus wilde samen lezen. Maar hij had daar het geduld niet voor en het was vervelend, dus werd hij in de steek gelaten. Er kwam weer iemand langs die van sporten hield, maar weer werd Markus alleen gelaten omdat hij te onhandig was. Er kwam iemand om mee te schilderen; dit ging ook fout want Markus schilderde op het schilderij van zijn vriend. Weer was hij alleen. Toen kwam ik en vroeg of hij nog een fluitje had. Markus was wat onzeker en wist niet of hij dat fluitje weg wilde geven. Na wat nadenken kreeg ik een fluitje van hem, en konden we samen gek doen. Dit was het drama, vooral door de gekke geluiden die je met het fluitje kon maken, moesten de kinderen erg lachen. Hierna werd uitgelegd dat je moet doen waar je goed in bent. Niet omdat iemand iets van je verwacht, maar omdat je het echt leuk vindt, het echt bij je past. De rest van de dienst was ook erg mooi, vooral door de mooie liederen die werden gezongen. De mensen vonden het heel mooi om een kerk te hebben. We hebben ze meegegeven dat alleen in de kerk-zijn niet genoeg is, maar dat de kerk in jou zelf moet zijn.

1 Petrus 1: 4ev:
Voeg u bij Hem, bij de levende steen, die door de mensen werd afgekeurd maar door God werd uitgekozen om zijn kostbaarheid en laat u zelf ook als levende stenen gebruiken voor de bouw van een geestelijke tempel. Vorm een heilige priesterschap om geestelijke offers te brengen die God, dankzij Jezus Christus, welgevallig zijn.

Het is ook de kunst om deze twee dingen te combineren, een steentje bij dragen in het koninkrijk van God, en het doen waar je goed in bent. Lees maar mee in Romeinen 12:4ev.:
Zoals ons ene lichaam vele delen heeft en die delen niet allemaal dezelfde functie hebben, zo zijn we samen één lichaam in Christus en zijn we ieder apart, elkaars lichaamsdelen. We hebben verschillende gaven, onderscheiden naar de genade die ons geschonken is.

We lezen hier heel duidelijk dat we op deze manier tot eer van God kunnen leven. Zo kunnen we God echt aanbidden en leven tot zijn glorie. God heeft iedereen wat gegeven, Hij wil dat we er van gaan genieten, dat we er dankbaar anderen mee kunnen dienen! Het is supergeweldig, ik zit te glimmen achter de laptop en weet weer eens niet onder worden te brengen hoe mooi dit is. Als ik ook zie hoe God mij weer heeft gebruikt, nu in de bouw! Gewoon een kerk gebouwd. Daarnaast is Jaap hier steeds aan het zoeken naar zijn goeie en slechte kanten. Ik kan u zeggen dat het niet leuk is als je er achter komt dat je iets niet zo goed kunt; dit is het risico wat je loopt. Maar ook leer ik heel veel mooie dingen te zien die ik wel van God heb gekregen. Ik zou willen zeggen: doe eens iets nieuws, iets waarvan je denkt ‘dat is niets voor mij’. Dit is echt spannend en je leert heel veel.
Zo, ik denk dat ik het hier maar bij laat. Ik zou nog wel een paar punten aan kunnen halen, maar dan wordt het zo lang.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen dat ik er heel blij mee ben om te weten dat er voor me wordt gebeden en dat er wordt meegeleefd. Ook vind ik het echt heel leuk uw reacties te lezen, waar ik ook door word bemoedigd. Als ik in een dippie zit dan weet ik dat er voor mij wordt gebeden, erg bedankt! Als u vragen heeft over m’n vrije manier van schrijven, of wat het ook is, ik hoor het graag, zo kunnen we van elkaar leren.

Gods zegen en groetjes, Jaap

• 20 December 2009 - 13:16

Hans Euser:

Beste Jaap,
    Wat een prachtige verhalen schrijf je steeds weer. Vanochtend heb ik gepreekt uit de Bergrede, Matteus 5:43-48. Jezus roept ons daar op om meer te doen dan het gewone: namelijk niet alleen je vrienden, maar ook je vijanden lief te hebben en hen niet links te laten liggen. Hoe dat kan? Alleen maar door te erkennen dat je het niet kunt en te ontvangen wat God ons door zijn Geest belooft. Zijn nabijheid wens ik ook jou toe daar ver weg! Gods zegen op al je werkzaamheden.

Hans en Carolien Euser.

Ps. In februari zijn wij ook 10 dagen ver weg; we gaan met Compassion naar Bolivia!

• 20 December 2009 - 13:30

Fam G Van De Kamp:

Dag jaap,
    Fijn dat je door de Heere gebruikt wordt als een levende steen voor de bouw van zijn Kerk. We wensen je Gods Zegen toe voor het kersfeest en het nieuwe jaar.

groeten Gerard en Greet

• 20 December 2009 - 14:42

Gerbert En Jolanda :

beste jaap

fijn om te horen dat het zo goed met je
    fijn dat je de kerk hebt afgekregen en dat je je gaven die je van God heb gekregen mag gebruiken
    wij wensen je gezegende dagen tot en alvast een gezegend nieuw jaar

groeten Jolanda en Gerbert

• 20 December 2009 - 15:05

Corrie Jansen:

Nou Jaap, dat was weer genieten van jouw mooie verslag en de prachtige foto's.De kerk is heel mooi geworden en ...wat een blijde gezichten van al die mensen.Geweldig dat jij (jullie) zo tot zegen zijn. Henk en ik wensen je bijzondere fijne kerstdagen en jaarwisseling toe. Hartelijke groeten en tot het volgende bericht. Corre

• 20 December 2009 - 16:34

Marlies C:

Weer mooi om te lezen! Blessings

• 20 December 2009 - 20:04

Andre En Elly:

Prachtig Jaap om weer te lezen van al je werkzaamheden.

Gods Zegen,

Andre en Elly Groeneveld

• 20 December 2009 - 20:33

Gijsbertha:

hoi jaap
    het duurde even maar erg fijn om weer zo'n mooi verslag te lezen en te weten dat het goed met je gaat.wat een gevarieetd en gekleurd gezeldschap mooi om te zien.Gods werk gaat door.en Hij wil ook jouw daarvoor gebruiken op een heeeeel speciale wijze.met Dank aan Hem die ons lief heeft.
    een nieuw kerk met veel bezoekers verkondiging van Zijn Woord en zingen tot Zijn eer....wauw. zijn hartstikke trots op jouw.terwijl jij daar op je korte broek met tshirt loop bouwen wij in de koude sneeuw sneeuwpoppen en zijn we benieuwd of we een witte kerst zullen krijgen... we bidden jou Gods kracht wijsheid en nabijheid toe.
    gezegende kerstdagen en liefdevolle groet uit renswoude.fam wijnen

Ere zij God in de hoogste hemelen,
    en vrede op aarde,
    in de mensen een WELBEHAGEN.

• 21 December 2009 - 14:32

Ineke Buitenhuis:

Hoi Jaap !
    Wat weer een hartverwarmende brief ! Hiermee breng je de realiteit van Gods grootheid en liefde zò dichtbij !(dààr, en ieder die hier die je verslagen leest) Geweldig te lezen hoe Hij jouw gaven en talenten op de plaats waar je bent steeds zichtbaarder gaat maken, je bent daar helemaal op je plaats "boer Jaap!"
    Hele vreugdevolle Kerstdagen toegewenst en een gezegend nieuwjaar.
    Groeten ook van André, Ineke Buitenhuis.

• 21 December 2009 - 14:34

Ineke Buitenhuis.:

P.S. Psalm 86:9.

• 21 December 2009 - 14:36

Ineke Buitenhuis.:

.....en vers 10.

• 21 December 2009 - 14:53

Maarten:

hoi jaap lang geleden, maar hier een bericht(je) :is goed om te zien hoe onze heer jou gebruikt in het werk tot verkondiging en verspreiding van het woord, ook goed dat er een kerk gebouwd is om de mensen daar gezamelijk naar het woord te laten luisteren je zij al, niet alleen maar komen voor het woord maar ook om het intenemen in je hart. ik hoop dat verder alles goed mag wezen op de boot en de verdere piriode en werkzaamheden,
    God zij met je de aankomende tijd.

en alvast namens mij en familie van den berg Gezegende kerstdagen en een voorspoedig nieuwjaar, met veel liefde en overgave tot de heer in 2010

• 21 December 2009 - 20:55

Wilma:

Hallo Jaap,

Prachtig verhaal om te lezen en het komt recht uit jouw hart! Een hart vol liefde voor je werk en voor God.

Gezegende kerstdagen en Gods Zegen.

groetjes Wilma uit Veenendaal ( vriendin van oma van de Fliert )

• 22 December 2009 - 11:03

Jolanda En Gerbert:

hey jaap
    leuk om te horen hoe je dit allemaal ervaart.
    ik heb de foto,s bekeken echt heel mooi allemaal.

groetjes jolanda en gerbert

• 22 December 2009 - 20:07

Karin:

Hoi Jaap,

super mooi om je belevingen te lezen! Knap van je dat je nog zo regelmatig schrijft! Ik zit nu te bedenken wat voor nieuws ik eens ga doen waarvan ik denk 'dat is niets voor mij'. Als ik wat heb bedacht laat ik het je weten :p.

Fijne avond!

Groetjes Karin

• 23 December 2009 - 09:17

Roos&Kees:

Hoi Jaap,

goed om te lezen dat jij Zijn hulp ervaar bij het schrijven van jouw verslagen,ben altijd weer benieuwd wat jullie hebben meegemaakt.
    Fantastisch om te lezen hoe jij je voor anderen dienstbaar kunt maken tot eer van Hem,dat Hij zichtbaar is in jullie door wat jullie voor andere mensen doen!!
    Wij wensen jou en alle anderen op het schip gezegende kerstdagen toe!!

vriendelijke groeten,

Rosalina en Kees Bruys

• 25 December 2009 - 01:18

Jolanda Budding:

Hi Jaap
    Enjoy reading your adventures, and am amazed how God works in you.
    Nice to see pictures from your work and friends.
    Wishing you a blessed Christmas and a prosperous New Year.
    May God keep, help and comfort you.
    with love, The Buddings, Canada

• 27 December 2009 - 15:01

Oma Veldhuizen.:

jaap ik(omaV) denk vaak aan je.ik begin een beetje op te knappen. Ik
    (oma van de Fliert) heb net je laatste verslag voorgelezen aan oma Veldhuizen.Ze vindt het geweldig dat je zulke mooie stukkenschrijft.Wat is de temperatuur bij jjullie?Net voor de kerstdagen lag hier wel 15 cm sneeuw en met de kerst was de sneeuw weer bijna weg.Ik lig overdag gedurig in de kamer voor het raam zao kon ik ook van de sneeuw genieten.Vanaf Gooswilligen wens ik je een gezegend en gelukkig nieuwjaar toe.

• 27 December 2009 - 15:54

Oma V.d.Fliert:

Hoi Jaap ook een berichtje van mij.De kerstdagen zijn nu voorbij.Nu gaan we weer aan oliebollen denken en aan het nieuwe jaar. Bij deze wens ik je een gezegend en nuttig en vrolijk nieuwjaar toe.Je verslagen vind ik geweldig. Jullie bouwen een kerk in een paar weken Hoe lang zouden ze over de Koepelkerk gedaan hebben? Hoeveel mensen konden er in die kerk? Je bemoedigt ons allemaal met je verslagen.Jaap de allerbeste wensen en tot je volgende verslag. Groetjes oma v.d.Fliert.

• 27 December 2009 - 16:05

Lisanna:

jammer dat je geen oliebollen van ons kan proefen.vier je nog een beetje oud en nieuw?ik heb tot 4 jan.vakantie.ik wens je een gelukig 2010.

groetjes lisanna

Jaap

Ik ben Jaap van de Fliert (inmiddels 21 jaar) en kom uit Renswoude. Negen jaar geleden ben ik bij Evangeliegemeente De Regenboog in Veenendaal terechtgekomen. Door deze kerk is mijn leven behoorlijk veranderd. In de zomer van 2007 ben ik op ‘Servant Trip’ in Tsjechië geweest. Dit was een werkvakantie voor jongeren uit deze gemeente, met als doel het dienen van God, waarbij geklust kon worden maar ook werd geëvangeliseerd. Tijdens deze trip heb ik veel geleerd; ik mocht o.a. twee keer mijn getuigenis geven, iets wat mij zonder Gods hulp nooit gelukt zou zijn. Daarna heb ik mij laten dopen. In deze tijd kwam steeds meer de gedachte boven om iets van evangelisatie te gaan doen, wat ik eerst wel vreemd vond, want deze gedachten leken ‘uit het niets’ te komen. Daarmee ben ik naar Hans Euser (toen jeugdvoorganger) en zijn vrouw Carolien gegaan en hebben we er samen voor gebeden. Ook onderzochten we samen op internet allerlei websites van zendingsorganisaties. Dat was voor mij een heel onbekende wereld. Toen we de site van Operatie Mobilisatie (OM) met de schepenbediening bekeken, sprak mij dit direct aan. De volgende dag gingen we met de jeugd van de kerk weer op ‘Servant Trip’, dit keer naar Kroatië. Tijdens deze trip werden mijn plannen bevestigd. Ook sprak ik met Daniël Henning, die ook mee was, over de leiding dit ik over de plannen ervoer en hij werd daar erg door aangesproken, want hij was met precies dezelfde dingen bezig. Na deze werkvakantie zijn we samen naar een ZendingsJongerenweekend gegaan, wat speciaal was georganiseerd voor jongeren die zich wilden oriënteren om met een zendingsorganisatie uit te gaan. Daar waren veel stands met allerlei verschillende christelijke organisaties, maar opnieuw sprak OM ons het meest aan. Hierna is alles vlekkeloos verlopen, OM heeft mijn aanvraag goedgekeurd en 20 augustus 2009 vertrok ik voor een periode van twee jaar met het zendingsschip ‘Logos Hope’, en mocht daarmee God dienen in hulpverlening en evangelisatie. . . . Dat betekende wel twee jaar afscheid van de boerderij en mijn ouders, familie en vrienden. Maar ik kreeg er vrede over. Via het schip konden we zoveel mensen bereiken met het evangelie. Wilt u blijven bidden voor dit prachtige zendingswerk?!

Actief sinds 26 Feb. 2009