Weer een teken van leven
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
18 Oktober 2009 | St. Lucia, Castries
Hier gaat alles goed, we zijn donderdag aangekomen in St. Lucia en het ziet er allemaal erg mooi uit. Deze week werk ik overdag en ben ik dus alleen vrij als het donker is. Ik heb dus nog niet zo heel veel gezien. Vandaag ga ik nog even van boord en zal ik proberen om een paar leuke foto's te maken. Gisteren heb ik zoals normaal weer op de boekenmarkt gewerkt.
Vrijdagavond gingen Daniël en ik naar het centrum om wat rond te kijken. Het viel wel iets tegen, want het was donker, ook werd er naar ons geroepen. Overal stonden groepjes mensen. Dit vonden we niet echt leuk. Toen we weer terug gingen kwamen we een echtpaar van het schip tegen, en we maakten een praatje. Er kwam een vrouwtje aan gelopen en ze begon zomaar tegen ons te praten. We verstonden het amper. Na een tijdje kwamen we er een beetje achter dat ze op straat leefde en een paar kinderen had. Een tweeling, die was geadopteerd, een meisje van een halfjaar en een meisje van twee jaar oud. Dit meisje lag in het ziekenhuis. Het was echt een hele bijzondere vrouw, ze zat tussendoor steeds te zingen over de Here Jezus. Ze had het er echt wel echt zwaar mee, maar als ze begon te huilen zei ze steeds zoiets als “God is goed”. We vroegen of we met haar mochten bidden; daar was ze heel blij mee en ze begon gelijk God weer te aanbidden. Uiteindelijk hebben we dus gebeden en we hebben haar eten en een bijbel gegeven. Ik heb echt veel van haar geleerd en ik vergeet haar ook niet zomaar weer. Het is echt heel hard en moeilijk als je een moeder hoort vertellen over haar kinderen die ze kwijt is. Maar ze bleef God danken voor zijn trouw. Super!! Dan denken we soms dat het wel goed zit met onze geestelijke zaken, maar ik laat de moed best eens zakken, hoor. Maar als ik dan aan deze vrouw denk, voel ik me schuldig en vraag ik maar gelijk om vergeving. De andere kant is dat we er allemaal weer iets van kunnen leren.
Ik heb hier een stukje bij opgezocht om te beschrijven wat deze lieve vrouw wel doet en wat ik soms vergeet in al m’n zorgen. Het komt uit Psalmen 91:14-16.
‘Ik zal bevrijden wie mij liefheeft
en beschermen wie met mijn naam vertrouwd is.
Roep je mij aan, ik geef antwoord,
in de nood zal ik bij je zijn,
je bevrijden en met roem overladen,
je overvloed geven van dagen.
IK ZAL JE REDDING ZIJN.’
Prachtig om te lezen, hoe je als klein, nietig mens bij God terecht kunt, en dat God je roepen echt wel hoort. God belooft hier dat Hij dan onze Redder zal zijn. Als er iemand is die dit begreep dan is het die vrouw wel, want ze riep het uit naar God, die haar Redder is.
Nog even een update:
Gisteren zijn we bij het strand geweest en hebben we een paar vissers geholpen. Ook hebben we er gezwommen. Zie de laatste foto's.
18 Oktober 2009 - 20:32
Fam. Hazeleger:
Hoi Jaap
Wat leuk om weer wat van je te horen, het is wel heel speciaal wat jij allemaal meemaakt. We wensen jou Gods nabijheid toe in alles wat je doet. En de groeten van ons, aan alle andere Nederlanders aan boord.
Fam. Hazeleger, Kootwijkerbroek -
19 Oktober 2009 - 05:41
Rick Van Den Berg:
eej jaapio!
egt mooi om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. gisteren(zondag ochtend half 10) zaten we in de kerk en ging steve babila preken. de preek ging over hetzelfde wat jij had meegemaakt. maar dan was die vrouw een man en heette die job. echt mooi om te horen hoe job god grootmaakt ondanks alles dat van hem werd weggenomen. Ik hoop dat je nog veel van deze momenten mag hebben.
god bless you,
rick van den berg -
19 Oktober 2009 - 06:19
Henk Van Leeuwen:
Hoi Jaap,
fijn om weer wat van je te lezen. Ik haal er ook uit dat je flink druk bent. Wat een geweldige tijd maak jij mee en wat wordt je zo door God gevormd. Als je de tijd eens heb raad ik je aan eens te kijken op you tune naar louie Giglio. Ik ben erg onder de indruk van wat hij te zeggen heeft. Het is in het Engeles maar dat zal geen probleem meer zijn voor je.
Gods zegen,
Henk van Leeuwen -
19 Oktober 2009 - 18:34
Fam Vd Fliert:
Dat is ook ``toevallig`
Zondag sprak Steve over Job die alles kwijt raakte en toch God bleef groot maken en prijzen.
Hetzelfde lees ik hier ook weer.
Inderdaad een les voor ons allen denk ik.
De foto hierboven is gemaakt door de webcam op het schip,leuk hè.
Kregen we doorgestuurd van de ouders van Danièl.
Een goede tijd toegewenst op dit nieuwe eiland.
gr de Fliertjes -
19 Oktober 2009 - 19:34
Corrie Jansen:
Hallo Jaap,
We hebben weer genoten van jouw bericht. Geweldig dat je zulke fijne dingen meemaakt, maar ook mooi dat jullie voor die vrouw konden bidden en dat ze daardoor werd bemoedigd.
Je mag echt tot zegen zijn.We wensen je opnieuw Gods zegen en vrede toe. Een hartelijke groet van ons beiden. Henk en Corrie Jansen. -
20 Oktober 2009 - 19:13
Jochem Goudriaan:
Hoi Jaap,
Wat mooi om horen hoe bijzonder is.
Ik had met samen Evita op Zondag nog een film gekeken. Het ging over meneer, die eerst heel erg vuil behandelen met zijn autozaak van 2e hands te verkopen. Allemaal schande, todat heel erg slecht. Tot een predikant die kocht bij de hem. En bid met hem voor bedankt dat hij mocht auto kopen voor haar dochter.(ondanks dat hij niet wist dat vuil behandeld) Vanaf deze moment ging de zaak opeens slecht, todat meneer zich alles aan god overlaten. Zijn zaak alles overlaten aan God. God mocht het bepalen of doorga of moet stoppen als failiet (had veel schulden) Maar met wonder van Hem, ging de zaak weer goed. Het is ook heel erg mooi film met betekenis dat je problemen of iets wat willen moeten kunnen kwijt aan Hem te geven. Daarvoor krijg de Liefde terug van Hem.
Nog wat... wat een prachtig land!! Zo kleine landje met vol mooi natuur!!!
Vrede met God... -
21 Oktober 2009 - 12:21
Gijsbertha:
hey neef(je)
toevallig?????
deze week hebben we op renswoude vakantie bijbel club de weektekst was:roep je Mij aan,Ik geef antwoord
Gods is groot zijn werk gaat door.wat een bijzondere ervaring om die vrouw te mogen ontmoeten .wat ziet dat eiland er prachtig uit, erg leuk dat je er fotos bijstuur
Ga met God
groeten fam.wijnen -
21 Oktober 2009 - 20:47
Mama:
hoi Jaap .Wat erg leuk dat we je even hebben gezien op skipp,jammer dat de verbinding zo moeilijk is. gr mamaxxx -
22 Oktober 2009 - 14:08
N.v.d.F.:
Wat geweldig zo als jij het verteld.Het verhaal van die vrouw ,daar worden we klein van.
Dan zijn onze zorgen onbelangrijk. Ik geniet van je brieven ga zo door!!.Veel zegen gewenst. -
23 Oktober 2009 - 16:40
Nicoline:
Hee
Super mooi om te lezen hoe jij groeit en hoe jij met god bezig bent. hopen dat je zo steeds meer mag leren en zien van god. ik denk het wel
ik mis jullie wel! doe daniel maar de groeten.
nicoline -
24 Oktober 2009 - 17:13
Jacco & Hetty:
Hej Jaap, willen jouw gewoon ff laten weten dat we aan je denken en voor je bidden. Hiernaast willen we jou ook nog van harte feliciteren met Neline die laatst jarig was, met je vader die nu jarig is en natuurlijk met de trouwdag van je ouders!!
Ik zal je zo missen op de Barneveldsestraat 36.
we wensen je het allerbeste toe !!!
Liefs Jacco en Hetty -
26 Oktober 2009 - 08:42
Petra Van De Haar:
Hey Jaap,
Wat een boeiende dingen maak jij mee. Het blijft geweldig om al je ervaringen te mogen lezen en hoe God jullie gebruikt tot zegen van anderen, maar blijkbaar ook andersom!
Mooie foto's ook. Gaaf om zo een beetje met je mee te genieten van je avontuur met onze Heer.
Shalom.
Petra -
30 Oktober 2009 - 17:45
Martin:
ik mis je,ik heb bloeme ge poot.jamer dat ji ze niet kan zien ,in de tuin
ik ga moorge naar de dierentuin.
gr martin