Hoi, hier alles goed!
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
27 Februari 2010 | Jamaica, Kingston
Dinsdag zijn we (Imogen, Vitalii, Ruben, Sara en ik) naar een arme Rastabuurt geweest. We werden door een ouder echtpaar opgehaald; dit paar bezocht deze buurt al jaren. Ze zeiden: “We kunnen niets doen als alleen de liefde van Jezus geven en laten zien dat Hij om hen geeft.” Toen we aankwamen werd ik geraakt door de armoede; de kinderen renden met de auto mee. Ik zag gelijk dat het echtpaar geliefd was bij de kinderen. Toen we bij een gebouwtje kwamen renden er ongeveer 30 kinderen mee. De kinderen waren zo blij, ze vlogen dat echtpaar om de nek en wilde ons haar voelen, ze giechelden wat en waren echt gelukkig. We hadden gesprekjes met de kinderen en speelden met ze. Hierna gingen we allemaal zingen. Het was een prachtig koor, ze konden supermooi zingen, ook straalden ze van geluk. De man zei steeds: “Jezus houdt nog veel meer van jullie! Het hele team kreeg zoveel liefde voor die kinderen. We waren als een kanaal: we ontvingen liefde en gaven het ook aan de kinderen. Ineens begreep ik de diepere betekenis van wat die man in de auto tegen me zei, namelijk: we kunnen hen alleen de liefde van Jezus geven. Ik dacht eerst: “Hoe zit dat dan?” Maar die liefde is ons al lang geschonken, toen ik met m’n hart naar die kinderen begon te kijken, deed God de rest: het hele programma ging vanzelf; we deden het totaal anders dan was voorbereid. De kinderen genoten er van en deden super leuk mee. Ik heb ze in gebarentaal geleerd: ”Jezus houdt van me.” Ik wist ook niet wat ik er aan toe kon voegen. Het was een prachtige middag waarin ik weer veel heb kunnen leren.
Dat gebaren was ook super leuk, ik was wel erg zenuwachtig. Ik dacht: hier moeten we voor gaan bidden. Jullie hebben dat gedaan; ik ben daar erg blij mee. De mensen vonden het leuk en mooi om naar te kijken. Toen ik gevraagd werd kreeg ik het al benauwd, als ik dat benauwde voel dan vind ik de uitdaging des te groter om het gewoon te doen. Ik weet dat God met mij is en dat ik bij Hem aan de noodbel kan trekken, en nog nooit heeft Hij me laten vallen. Ik heb van mensen te horen gekregen dat ze het mooi vonden; verder laten we het in Gods hand. Ik ben wel nieuwsgierig wat God er mee kan doen...
Foto’s maken schiet er de laatste tijd wat bij in, maar ik ga proberen in vervolg meer foto’s te maken.
Bedankt voor jullie meeleven en gebed.
Hartelijke groeten van Jaap
27 Februari 2010 - 09:59
Jacco & Hetty:
Hej Jaap,
Wat super om te horen dat het nog steeds goed mag gaan door Gods leiding!
Ook zijn we erg blij dat het gebaren goed ging!
een kanaal van liefde,,, ''want jullie zullen zijn als lichtjes brandend in de nacht'' Toch mooi dat jij met jouw klein lichtje toch tot Gods grote eer mag zijn door andere lichtjes aan te mogen steken.
Wat is God toch groot!!!
Het beste en Gods nabijheid!
Liefs Hetty & Jacco -
27 Februari 2010 - 12:34
Marlies C:
Super gaaf Jaap, je laat je afhankelijkheid van God zien...Daar kan ik van leren! -
27 Februari 2010 - 12:52
Gea Hazeleger:
Hoi Jaap
Fijn om zo met je mee te kunnen leven. En wat mooi dat je zo ontwikkelt dat God je kan gebruiken. Als we bereid zijn, kan God in ons werken en laten groeien, ook hier in Nederland. Hey Jaap het ga je Goed.
27 Februari 2010 - 19:26
Fam Vd Fliert:
Hoi Jaap
Prachtig om te lezen die zin:Jezus houdt van me!
Samen met ruim 600 andere mannen kom ik net terug van de mannenconferentie in Lunteren.
Ik heb daar ook Hendrik ontmoet die net terug is van 2 jaar op de Logos Hope.Konden we het even hebben over het leven op het schip en zijn leuke ervaringen met jou.
Ook daar hebben we opnieuw geleerd uit te spreken:Jezus houdt van me maar ook van jou!
Dit ``moesten`` we ook meer
zeggen tegen onze vrouw en kinderen,ik hou van jouw!!
Dus bij deze opnieuw,Jaap jongen ik hou van jou!
Prachtig om zo te mogen getuigen van Zijn liefde naar mensen om ons heen.
Heel veel liefde van onze Hemelse vader toegewenst.
gr papa -
27 Februari 2010 - 19:33
Corrie Jansen:
Dag Jaap,
Het was weer goed om jouw verslag te lezen.Geweldig zoals je door de Heer gebruikt wordt! Nu weer met gebaren. Vanmiddag waren we ook op een boot met ons koor. Je opa en oma v.d. Fliert waren er ook.Je oma had foto's van het koor en daar deed ze een boekenlegger bij met jouw verhaal, ze verkocht gelijk ook kaarten voor jou, en riep op om voor haar kleinzoon Jaap te bidden. Geweldig zo'n oma!!!Zo Jaap dat was het weer, Groetjes van Henk en Corrie Jansen. De Here zegene jou!! -
27 Februari 2010 - 20:42
Kees En Hennie A.:
Hoi Jaap, terwijl ik je berichtje lees denk ik wat super dat God Zijn liefde bedoeld heeft voor de hele wereld, zo mocht jij daar in het verre Jamaica vertellen aan de kinderen dat God van ze houdt en zo mochten we in de afgelopen week ook hier tijdens de vakantiebijbelfeest aan de kinderen vertellen dat ze een Wonder waren en heel Bijzonder waren ja in Gods ogen een hele grote Schat.Lieve Jaap veel zegen op je(jullie) werk en een goede zondag.
Lieve groetjes -
28 Februari 2010 - 20:25
Gijsbertha:
hoi jaap
fijn om weer te lezen wat je daar zoal meemaakt
wat bijzonder dat je eerst zo druk was met je engels leren en dat je nu zelfs de gebarentaal mag gebruiken om Gods woord te verkondigen.
de taal der liefde is natuurlijk de belangrijkste taal.
1 kor.13:4-8
de liefde is geduldig en vol goedheid.de liefde kent geen afgunst,geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid.ze is niet grof en niet zelfzuchtig,ze laat zich niet boos maken maar vindt vrede in de waarheid.alles verdraagt ze,alles gelooft ze,alles hoopt ze,in alles volhardt ze.de liefde zal nooit vergaan.
als we naar onszelf kijken,worden we er voordurend aan herinnert dat we die liefde niet kunnen opbrengen. maar als we op God zien,dan zien we een liefde die we niet kunnen weerstaan:GODS LIEFDE
lieve jaap we bidden jou Zijn zegen toe en Zijn liefde
we kijken uit naar je volgende verslag:met foto's?!
thea is afgelopen week naar de vakantiebijelweek geweest er was daar een gebedstent mam zei ze ik heb daar ook voor jaap op de boot gebeden.
ja ja zo noemen ze je hier ",jaap op de boot'"
groeten uit Renswoude Fam.Wijnen -
01 Maart 2010 - 09:50
Familie Nap:
"Hoe GROOT zijt GIJ!"
Wat heb je weer veel moois te schrijven Jaap, wat jij allemaal mag beleven. -
03 Maart 2010 - 12:04
Gert-Jan Peelen:
He jaap,
Ik heb je reis verslagje gelezen en ik kijk af en toe op je site. We houden het hier vanuit de kantine helemaal in de gaten waar jij over al naar toe gaat. Zat ik laatst tv gelderland te kijken zag ik je vader op tv. Was leuk om te zien hij was op tv vanwege dat hij het woord ging verkondigen in barneveld.
Uh ja voor de rest heb ik niet veel te vertellen ja E.J. zit in de ziekte wet. En hij heeft een vriendin genoeg geroddelt. Jaap kalm aan -
03 Maart 2010 - 12:05
Gert-Jan Peelen:
Voor het geval dat je terug wilt berichten dan kan dat naar gertjanpeelen@hotmail.com -
04 Maart 2010 - 18:23
Dennis :
Wat bemoediging voor je om die vrolijke kinderen te zien anders ik wordt er vrolijk van en jaja
bij ons wordt het ook eindelijk warm! ;)
Dennis
05 Maart 2010 - 11:21
Vita Spruit:
Lieve Jaap
ik ben erg blij om te horen dat jij erg goed gaat
ik denk aan jou en ik bid voor jou
Gods Zegen God houd van ons Prijs de Heer
groetjes van Vita -
05 Maart 2010 - 13:38
Karin:
Hoi Jaap,
mooi geschreven! Werk niet uit je eigen kracht want dat lukt niet maar put vanuit Gods kracht!
Groetjes Karin -
05 Maart 2010 - 16:09
Nadja:
Hee Jaap,
Wat super leuk om te lezen wat voor mooie dingen je allemaal mag meemaken!
Ik wordt echt heel vaak bemoedigd door de dingen die je schrijft. Super bedankt daarvoor!
Groetjes van Nadja
10 Maart 2010 - 19:55
Fam. Van Den Berg:
Hoi Jaap,
Bijzonder om jou te volgen.Onze God gebruikt kleine mensjes om Zijn macht,kracht en liefde te laten zien!Houd moed!
Hartelijke groet uit Houten.