De wereld is eigenlijk maar klein
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
17 Juli 2010 | Ghana, Tema
Gelukkig ging er nog een andere groep naar een andere gevangenis, Daniel en ik konden gelukkig met hun mee. We kwamen dus bij die gevangenis, maar ze waren daar er niet op voorbereid, dus ging het niet door. Maar ze hadden een oplossing: we konden wel naar het James Camp gaan... Dus uiteindelijk zijn we gewoon maar de gevangenis geweest die had afgebeld! We snapten er niets van, haha, dat gebeurt hier in Afrika wel vaker. Uiteindelijk hebben we een heel mooi programma mogen doen, we hebben met de gevangenen gebeden en een top tijd gehad. Ik geniet er altijd weer van hoe God ons leidt. Borgi, een vrouw bij ons in het team, zei dat het Gods wil was dat we met z'n zessen naar de James Camp gevangenis gingen van plaats met z'n tweeën.
We waren om één uur in de middag weer terug, we hebben wat gegeten en de rest van de middag hebben we op het schip met bezoekers gepraat. Er kwam een vrouw naar me toe, ze vroeg waar ik vandaan kwam. Ik vertelde dat ik een Nederlander was. Ze vertelde dat ze een jaar in Nederland had gestudeerd. Ik vroeg natuurlijk: waar? Nou, ze heeft dus gewoon bij mij op school gezeten, en zelfs in hetzelfde jaar als ik. Ze kende nog een heel klein beetje Nederlands, ik was heel verbaasd.
Ook waren Daniël en ik op de markt en tot onze verbazing verpakte een paar vrouwen vis in Het Algemeen Dagblad en de Spits, dus hebben Daniël en ik deze Nederlandse kranten gelezen (helaas was de krant van 8 mei).
Onderstaande bijbeltekst heb ik gekozen omdat ik dankbaar ben dat Jezus ons is geschonken om ons vrij te zetten van zonden, en omdat ik zie dat God trouw is.
Hartelijk bedankt voor uw gebed, ik bid jullie rust, vrede en een mooie wandel met God toe.
Groeten, Jaap
1 Korintiers 1 vers 4 tot 9,
Ik dank God te allen tijde over u, vanwege de genade Gods, die u in Christus Jezus geschonken is; want in elk opzicht zijt gij rijk geworden in Hem: in alle woord en alle kennis, gelijk het getuigenis aangaande Christus onder u bevestigd is, zodat gij ten aanzien van geen enkele genadegave te kort komt, terwijl gij uitziet naar de openbaring van onze Here Jezus Christus. Hij zal u ook bevestigen ten einde toe, zodat gij onberispelijk zult zijn op de dag van onze Here Jezus [Christus]. God is getrouw, door wie gij zijt geroepen tot gemeenschap met zijn Zoon Jezus Christus, onze Here.
17 Juli 2010 - 20:30
T Marga:
Hé Jaap,
effe gauw een berichtje, want ik moet nog koken voor morgen. krijg eters.
De temperaturen daar komen aardig overeen met wat wij hier hebben. Heerlijk is dat, lekker een zonnetje en gelukkig hebben we nu ook weer regen gehad.
Tjonge zo lijkt de wereld inderdaad klein. Dat je die vrouw tegen kwam.....
Heeft ze bij jou op de Technische school gezeten?
Of heb je nog een studie gedaan die ik ben vergeten?
Enne, toch lekker effe lekker om een Nederlands krant te lezen, toch?
Hé Jaap, leuk dat we weer wat van je mogen lezen en zo een klein beetje kunnen zien wat je daar doet.
Gods zegen toegewenst!
Hartelijke groet
tante Marga
ps, ik stuur je nog even een foto. -
17 Juli 2010 - 21:25
Oma:
ik ben blij weer wat van je te horen.Maar wat een grote groep stafmedewerkers. Zijn die allemaal op de boot geweest?. Wat is de wereld klein schrijf je. Ik had van de week bezoekers uit Australie en die hebben ook een boekenlegger van jou mee. Ze waren erg geinteresseerd.Morgenavond is het gedag zeggen aan de jeugdgroep die naar Roemenie gaat. Edwin Nap hoort ook bij de leiding. Jaap het beste by by God loves you and so do Y.Gr.oma -
18 Juli 2010 - 18:35
Gerbert En Jolanda :
hey jaap,
Fijn dat alles goed met je gaat vanavond in de kerk ging het over dat je een parel in Gods hand mag zijn. fijn dat jullie daar ook naar plekken toe mogen gaan om het evangelie te verkondigen en over Jezus vertellen.
we blijven bidden voor je
ps: heerlijk weer heb je daar 28 graden beetje het weer in nederland.
groeten jolanda en gerbert
21 Juli 2010 - 08:29
Marlies C:
Rots in de branding..Mooi om te zien hoe Gods Geest door je heen werkt! -
24 Juli 2010 - 20:52
Corrie Jansen:
Hallo Jaap,
Een late reaktie van ons, maar we waren op vakantie, vandaar....! We hebben weer genoten van je bericht. Prachtig dat bezoek in de gevangenis.Dat jullie daar de mogelijkheid hadden om met mensen te bidden.Jullie worden bijzonder gebruikt. We bidden je voor de komende tijd Gods zegen toe om tot een zegen voor anderen te kunnen zijn. Shalom! Henk en Corrie. -
26 Juli 2010 - 06:42
Henk Van Leeuwen:
Hoi Jaap,
aller eerst een hele fijne tijd toegewenst met je ouders. Ik hoop zo dat je er heel erg van geniet.
Wat gaat de tijd toch snel en wat ben jij aan het veranderen. Bid voor een visie als je straks terug bent in Nederland. Nu al, ja want zoals ik al aangaf, de tijd gaat erg snel. Goede tijd toegewenst.
Gods zegen,
Henk