Even een rondje met de watertaxi!
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
20 April 2010 | Bermuda, Hamilton
Nu schep ik wel een beetje een toeristisch plaatje, maar we zijn op onze manier allemaal behoorlijk druk. In de boekwinkel is het niet zo druk, er komen wel steeds mensen binnenlopen, gewoon lekker dus. We hebben de tijd voor de mensen en ze zijn erg rustig en hebben alle tijd voor ons. Ja, we zijn nog steeds onder de indruk van Jamaica, in vergelijking daarmee is het nu erg leuk, want we kunnen de mensen de service geven die nodig is.
Ook m’n huis is een beetje veranderd. Ja, ik heb het nu over dek 4 (gastendek), de wanden hebben een mooi kleurtje gekregen en we hebben een soort levensweg geplaatst. Dit is een gang waar mensen doorheen lopen, waarbij je de gang kunt zien als een stripboek. Terwijl de mensen hier door lopen krijgen ze het verhaal van de verloren zoon mee. Ik wist alleen niet dat de verloren zoon ook naar het casino ging... het is dus in een nieuw jasje gestoken.
Zoals velen weten gaan we over een maand naar west Afrika, we proberen Gods liefde te laten zien door veel praktische projecten op te starten. We willen vooral scholen opbouwen of opknappen; hier kunnen de mensen ook geld voor geven. Voor $50 helpen de mensen hier een hele klas en voor $5 krijgt er een kind de mogelijkheid om in goede omstandigheden naar school te gaan. Stiekem hoop ik dat ik daar in Afrika kan gaan helpen met bouwen, want ik sta op de bouwvakkerslijst.
Ook heb ik m’n eerste E-dag gehad. We zijn met een team naar een gevangenis geweest. We wilden daar naartoe om gewoon tijd door te brengen met de gevangenen, maar dat liep anders... We kwamen aan en zagen dat er alleen mannen waren, tot schrik voor de meiden uit m’n team. Maar daar doe je op het moment niet zo veel aan. Iedereen nam ook gelijk een afwachtende houding aan want ja, wat moet je nu verwachten... We hebben ons eerst voorgesteld en een goed drama gedaan en hierna presenteerde ik het schip. Toen deed James uit Barbados zijn getuigenis, hij is verslaafd geweest en heeft op straat geleefd. Hij is nu een jaar of 40 en hij kreeg ook gelijk respect, alsof de gevangenen zijn verleden konden zien. Zijn getuigenis sprak iedereen erg aan, iedereen kwam naar voren om voor zich te laten bidden, dit alles duurde veel langer dan verwacht en ook anders dan verwacht. Hierna hebben we goede boeken uitgereikt en gewoon lekker met hen aan tafels wat gekletst. We zorgden er wel voor dat er altijd een mannelijk teamlid zat bij de vrouwelijke teamleden. Maar dat ging gewoon prima, zonder enige spanning. Haha, zo zien we weer: plannen helpt niet als God al gepland heeft.
In m’n vrije tijd probeer ik de bijbel beter te gaan begrijpen, vooral vind ik het interessant wat er gebeurt met de discipelen, nadat Jezus is opgevaren naar de hemel. Het gaat hierbij over (de kracht van) de Heilige Geest die maakt dat wij in Jezus’ autoriteit kunnen handelen. Het boek Handelingen staat er vol mee.
Tijdens het varen naar Bermuda heb ik een dagje in de keuken gewerkt, dat was erg gezellig. Als we varen heeft het boekwinkelpersoneel niets te doen, om het eerlijk te houden, helpen we dan andere afdelingen, zodat iedereen een beetje rustig aan kan doen. Eerst hebben we tomaten in schijfjes gesneden en daarna spareribs gehakt. Dat was grappig: de stukken moesten in twee of drie kleinere stukjes, we konden er dus lekker op los hakken! Tot slot mochten we de afwas doen, ja dat was maar zo zo, maar wel een leuke dag gehad.
Thuis gaat ook alles door, dat is toch wel raar voor me. Het gezin is iets groter geworden, Eline heeft een tijdje bij mijn ouders gewoond, ook zijn Loeka en Bethine er regelmatig. Ik vind het erg leuk, al die veranderingen, maar ik zou ook dat graag mee maken, net als de verbouwing van de kippenschuur (zie foto). Er wordt een stuk schuur bij aangebouwd, en ja, ook dat kriebelt wel hoor, daar hoor ik als boer voor m’n gevoel echt bij te zijn.
Deze keer heb ik veel foto’s om te laten zien.
Groeten van Jaap
20 April 2010 - 19:53
Corrie Jansen:
Dag Jaap,
Dat was weer een heel verhaal. En ook leuke foto's. Je bent van alle markten thuis, zo te zien.Dat hakken en kluiven gaat je goed af.Je maakt wel mooie dingen mee in Bermuda. Dat bezoek aan die gevangenen is bijzonder om mee te maken. Dat jullie ook met hen konden bidden is ook heel fijn,dat zal zeker iets uitwerken, dat mogen we geloven! Ik begrijp uit je verhaal dat je je thuis wel mist, en ze zullen jou ook missen.Richt je oog in die moeilijke momenten op Jezus, dan kun je er weer tegen!!!Zo Jaap, ik stop er weer mee, de hartelijke groeten van Henk en Corrie Jansen. Gods zegen! -
20 April 2010 - 21:21
T Marga:
Hoi Jaap,
Erg leuk om weer wat van je te horen. Wilde je vandaag al een mailtje sturen om te vragen hoe het met je gaat.
Ik wordt op m'n wenken bediend. Je lijkt het erg goed naar je zin te hebben. Maar dat je thuis ook mist kan ik goed begrijpen. Dat is altijd zo dubbel, je wilt daar en hier zijn.
Maar leuk om zo wat van je belevenissen te lezen en dan met foto's erbij.
Alle goeds toegewenst Jaap en dat jullie werk gezegend mag worden.
21 April 2010 - 07:24
Marlies C:
Hoi Jaap,
Zo gaaf om te lezen hoe je je laat leiden! Laat Jezus maar je stuurman blijven..! -
21 April 2010 - 15:23
Hage Nap:
Hé Jaap,
We lezen wel altijd jouw berichtjes ook al reageren we niet altijd.
Het is fijn om je belevenissen te lezen, zo kunnen we met je meeleven en voor je bidden. Gelukkig blijft je boerenhart kloppen en je handen jeuken. Sterkte in getuigenis en daad van de liefde van Jezus Christus. Hij is gisteren en heden en morgen de levende Koning. -
21 April 2010 - 22:20
Fred:
Hoi Jaap,
Mag ik je deze keer een reactie/bemoediging geven door het citeren van Psalm 145 (NBG51):
Ik zal U verhogen, mijn God, Gij Koning,
ik zal uw naam prijzen voor altoos en immer;
te allen dage zal ik U prijzen,
uw naam loven voor altoos en immer.
De HERE is groot en zeer te prijzen,
zijn grootheid is ondoorgrondelijk.
Geslacht aan geslacht zal uw werken roemen,
zij zullen uw machtige daden verkondigen.
Ik zal van de heerlijke luister uwer majesteit
en van uw wonderdaden gewagen.
Zij zullen spreken van de macht uwer geduchte daden,
en uw grootheid wil ik vertellen.
Zij zullen de roem uwer grote goedheid verkondigen,
en jubelen over uw gerechtigheid.
Genadig en barmhartig is de HERE,
lankmoedig en groot van goedertierenheid.
De HERE is voor allen goed,
en zijn barmhartigheid is over al zijn werken.
Al uw werken zullen U loven, HERE,
uw gunstgenoten zullen U prijzen;
zij zullen van de heerlijkheid van uw koningschap spreken
en van uw mogendheid gewagen,
om de mensenkinderen zijn machtige daden te verkondigen
en de luisterrijke heerlijkheid van zijn koningschap.
Uw koningschap is een koningschap voor alle eeuwen,
uw heerschappij is over alle geslachten.
De HERE schraagt allen die vallen,
Hij richt alle gebogenen op.
Aller ogen wachten op U,
en Gij geeft hun te zijner tijd hun spijze;
Gij doet uw hand open
en verzadigt met welbehagen al wat leeft.
De HERE is rechtvaardig in al zijn wegen,
goedertieren in al zijn werken.
De HERE is nabij allen die Hem aanroepen,
allen die Hem aanroepen in waarheid.
Hij vervult de wens van wie Hem vrezen,
Hij hoort hun hulpgeroep en verlost hen.
De HERE bewaart allen die Hem liefhebben,
maar Hij verdelgt alle goddelozen.
Mijn mond zal van de lof des HEREN spreken,
en al wat leeft, zal zijn heilige naam prijzen
voor altoos en immer.
Wat een heerlijke woorden van heil bevat Gods Woord. Laten we deze elke dag bedenken en in ons hart overwegen (Ps. 1).
Gods zegen over je leven, Jaap! -
22 April 2010 - 17:09
Marry:
Hee Jaap!!
Wat heb je toch weer mooie dingen meegemaakt!
en mooie foto's zeg!
hihi, das voor my ook nieuw dat de verloren zoon naar de casino ging;)
Maar dat zal best dat het beetje raar is dat thuis alles door gaat. zoals je denk al gehoord had was Jos ff naar huis geweest, hebbe we ook leuke verhalen van gehoord!
hier gaat het ook allemaal goed,zijn hard bezig met het nieuwe huisje, dus als je terug kom wonen we maybe niet eens maar in renswouw;)
Jaap, een hele fijne tijd en gods zegen!
we denken aan je -
23 April 2010 - 05:20
Riet De Jong:
Hoi Jaap! Mooi dat contact met de gevangenen! Wie weet hoeveel gevangenen daardoor "bevrijd"worden doordat ze de Here Jezus aanvaarden als hun Verlosser!!Zou mooi zijn toch?
Jij zou er thuis wel ff bij willen zijn? Nou ik denk dat jou vader wel ff in jou plaats zou willen zijn maarja ieder op Zijn plekje maar he? Maar het is wel bijzonder wat je in deze 2 jaar mag ervaren! Dat zal je leven voor altijd kleuren!!Gods Liefdevolle Zegen toegebeden!!Riet -
23 April 2010 - 22:17
Oma:
Jaap bedankt voor je verslag.In de gevangenis een hele belevenis en ik hoop dat er zegen op rust. Wat een leuke foto's. Ik krijg kriebels om er iets mee te doen.
Je zult het niet geloven maar er is bij jullie al door 4 personen paard gereden, zelfs door opa.Ik lees net in een boekje Droom alsof je eeuwig zal leven.Leef alsof je morgen zal sterven.Groetjes van oma Ik bid voor jou. -
27 April 2010 - 12:56
Dennis :
ja dat heb gezien die foto's van de spareribs vond je ze lekker?
vast wel
ja er kommen en gaan hier thuis.
Ik wens je een fijnte tijd
Aju dennis ;) -
28 April 2010 - 17:00
Mama:
Wat vervelend dat je zo zeeziek ben,sterkte ermee.Veel liefs van ons