Familie reünie
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
31 Maart 2011 | Sri Lanka, Colombo
Het schip gaat naar de werf.
Gedurende deze periode van 5 weken werkt het schip alleen met geclassificeerde machinisten en goed getrainde mensen. Een groot gedeelte van de overblijvende bemanning kan hierbij niet helpen en gaat dus aan land voor de komende weken. Deze groep bestaat ongeveer uit 250 man; al deze mensen worden onderverdeeld in 21 hulp-teams. We zullen veel praktisch werk doen, maar ook zullen we veel betrokken zijn bij lokale kerken. De nadruk ligt dus op vriendschappen, praktische hulp en evangelisatiewerk. We hopen zo dus tot zegen te zijn voor de Sri Lankaanse bevolking.
Sri Lanka
Persoonlijk vind ik het echt heel leuke mensen. Ze zijn open en praten over het algemeen aardig goed Engels. Het doet me goed om gewoon weer lekker in een nieuwe cultuur te zijn, de “tuctuc” vind ik erg leuk. Het is een scooter op drie wielen met een achterbank en een dakje. Deze taxi's scheuren overal in het rond, en krijgen dus overduidelijk niet per uur betaald. Boeddhisme is voor 70% van de bevolking hun religie, maar ook heb ik veel Hindoetempels gezien. Van 1983 tot 2009 heeft het eiland geleden onder een burgeroorlog maar als buitenstaander kan ik daar de gevolgen niet van zien.
Ook ik mag weer op Challenge team!
Letterlijk betekent Challenge uitdaging, en dat is nu al voor veel mensen terecht. Vaak weten we niet echt wat er te wachten staat voordat we aan komen. Natuurlijk proberen we ons goed voor te bereiden maar uit ervaring blijkt dat flexibiliteit het belangrijkst is om mee te nemen. Johan ( m’n chef) heeft me gevraagd of ik een boekenmarkt op zou willen zetten. Nou da’s een leuke uitdaging, dacht ik gelijk, dus ik heb ja gezegd. Ik zal met een team werken van 5 jongens en 5 meiden. We hebben ongeveer 20 grote tafels die we kunnen vullen met boeken in een gebouw van 25 bij 12 meter.
Ons doel
Nou het gebouw is van Pastor Sunil, het ligt naast de St. Luke kerk. We kunnen dus heel mooi samenwerken met de kerk; we gaan lekker veel programma's doen. Ook zetten we een terras op om een goed gesprek aan te kunnen gaan met de bezoekers. Natuurlijk nodigen we deze mensen ook uit voor de diensten op zondag of een ander programma. We hopen mensen dus te bereiken door de dienst, programma's en niet te vergeten christelijke literatuur.
Hartelijk bedankt voor jullie medeleven, interesse en gebed!
Jaap
31 Maart 2011 - 14:44
Gerbert En Jolanda :
beste jaap
Fijn om te horen dat het zo goed met je gaat,
We wensen je een fijne tijd aan land om die boekenmarkt op te zetten, en daarbij ook goede gesprekken te krijgen .
Wij gaan naar mijn ouers toe die gaan vrijdag op weg naar israel om daar het land te bekijken (vakantie)
Hier gaat alles goed we hoorden net dat anja geslaagd was voor de ehbo .
Als je zo de tijd bekijkt schiet het al op de tijd dat e op de boot bent is niet zo heel lang meer.
er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan nu is de tijd aangebroken om deze mail te beeindgen
we wensen je veel zegen toe en we je blijft in ons gebed nabij
groeten uit nijkerk
jolanda en gerbert -
31 Maart 2011 - 15:14
Maarten:
Hoi jaap
leuk om weer wat van je te horen
ik hoop dat je veel mag doen aan land
en veel mensen mag spreken over de grote koning.
en dat je zo tegen het eind van je OM periode nog flink ertegen aan mag.
het voorjaar is hier overduidelijk begonnen (vandaag een spatje maar is goed voor de groei van het gras en voedsel) maar in het weekend gaat het echt voorjaar worden.
een goede tijd nog toegewenst, en ik en ouders wenst je veel zegen toe de komende maanden
En hoop je te zien weer, te zijne tijd in de zomer.
Groeten van Maarten en Famillie -
31 Maart 2011 - 17:59
Oma :
Hoi Jaap fijn om weer van je te horen.Ik hoop dat het voor jou wordt lest best. Dat je een gezegende tijd tegemoet mag gaan Het lijkt wel dat jij met iedereen heel makelijk contact maakt. Ik denk aan het lied Wat de toekomst brenge moge mij geleidt des Heren hand. Dat wens ik ook jou toe. God bless you Tot ziens. Gr. oma -
31 Maart 2011 - 21:05
Marlies C:
Hoi Jaap,
Prachtig om je zo te zien zitten tussen de kinderen! Doet me denken aan de tekst: laat de kinderen tot Mij komen...
Wees gezegend! -
31 Maart 2011 - 22:19
Gijsbertha:
hoi neefje
fijn om te weten dat het goed met je gaat
zo te horen kun je daar goed aan de gang en heb je er zin in!!!
wat een super leuke foto"s,{wij zijn dol op foto"s}
vooral die met die rood/wit/blauwe vlag
hup.... Jaapie.... hup..laat de......enz.
we bidden jou en de rest van de bemanning Gods onmisbare zegen toe
geniet van je tijd daar
dikke knuffel uit renswoude
fam.wijnen -
01 April 2011 - 07:30
Cris Wijnen:
hea, jaap
ik wens je veel succes met de boekenmarkt.
en daardoor met mensen in contact te komen.
en het doe doelen die je heb die te berijken
ik wens je veel zegen toe en we bidden voor je