Het is weer druk in de boekenwinkel! - Reisverslag uit Montego Bay, Jamaica van Jaap Fliert - WaarBenJij.nu Het is weer druk in de boekenwinkel! - Reisverslag uit Montego Bay, Jamaica van Jaap Fliert - WaarBenJij.nu

Het is weer druk in de boekenwinkel!

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

24 Januari 2010 | Jamaica, Montego Bay

Er stond vandaag een rij mensen voor de kassa; dat waren we niet meer gewend, maar ik was er blij mee. Iedereen op het bezoekersdek is nu omgeschakeld, dit duurt altijd even. In Aruba hadden we alle tijd voor de mensen, we zochten naar mooie gesprekken met het bezoek. Nu is daar geen tijd meer voor en daarom proberen we de mensen zo snel en goed mogelijk te helpen. Het is super mooi om te zien hoeveel bijbels het schip verlaten! Boeken zijn een soort tijdbommen. Soms staan ze jaren in de kast en gebeurt er niets mee, en dan ineens worden ze gelezen, mensen worden er door geraakt. Als het goede boeken zijn dan kan God deze gebruiken en zo worden er levens veranderd, van de een op de andere dag.

Gisteravond had ik de mogelijkheid om met Yen Yen uit Maleisië, Becca uit U.S.A, Seung-Mok uit Zuid-Korea, David uit Canada en Campbell uit Noord-Ierland een jeugdprogramma te leiden. Het was ruim een half uur bij het schip vandaan en bijna iedereen sliep in de bus. We waren het zat en wisten niet hoe het zou gaan lopen. Nu weet ik weer dat we zelf niets kunnen klaren, maar dat komt zo wel =).

We hadden de rollen de vorige dag verdeeld, Seung-Mok deed drama en was zangleider, Becca deed mee aan het drama en vertelde een getuigenis. Yen Yen zette alles steeds klaar en deed de beamer, Campbell hield zijn preek, David was presentator en ik deed mee aan het drama en gaf ook m’n getuigenis. Alles was duidelijk en we hadden wat geoefend, maar we stonden er nog niet echt om te springen. Helaas put ik dan m’n laatste beetje hoop uit de ellende maar uit het gebed, en ik kan zeggen dat dat niet zo netjes is van me. Maar goed, we gingen dus bidden voor we het programma begonnen en hoe gek het ook klinkt, we kregen er spontaan zin in.
De avond ging super goed, eerst een paar liederen, die als een bom insloegen. Hierna gingen we het dramastuk doen. Dit ging als volgt, ik schilderde een stoel en David ging er op zitten. David zat zo vast dat hij er niet meer af kon komen, na gebed werd hij van de stoel bevrijd. We kunnen zeggen dat als we zonden doen, dat het net zo werkt, we gaan er aan vast zitten. Bidden dus. Hierna vertelde ik mijn getuigenis, waarvoor ik de juiste woorden van God mocht ontvangen. Weer een paar mooie liederen van Seung-Mok, en toen bracht Becca haar getuigenis.
Becca vertelde dat ze een traditional leven had, tot ze er over ging nadenken. Waarom leef ik? Ik verdien geld, ga uit en probeer wat lol te beleven. Ik sta op en leef m’n dag, waar gaat dat naar toe met m’n leven? Tot God tot haar begon te spreken. God zei: “Ik hou van jou!” De hele dag door, en het werden weken aaneen. Tot Becca er aan toe gaf: oké, God, als U dan zo nodig van me wilt houden, dan accepteer ik dat. God bleef spreken: “Houd je ook van mij?” Na een tijd ging Becca ook van God houden. Hier begon Becca haar relatie met God. Toen ze in de voorbereidingen terecht kwam om naar het schip te komen heeft Becca het doel van het leven gevonden: God dienen!
Toen hield Campbell de preek, het was heel scherp. Wat gebeurt er met je als je vanavond dood gaat? Campbell verloor vier jaar terug twee vrienden bij een auto-ongeluk. In een oogwenk waren ze dood. Op welke weg loop jij, die van de wereld of die met Jezus? Er bestaat niets tussenin, hoor.
We hebben hierna liederen gezongen en aan het einde aan deze wonderlijke avond heeft een jonge knul zijn leven aan de Heer gegeven. Het was prachtig, en we waren vol, overvol van energie. God heeft alles gedaan en werkte door ons heen. Daar ben ik heel dankbaar voor.

Ik ben erg blij dat jullie zo trouw m’n blog lezen; ik geniet er echt van om jullie reacties te lezen.
De hartelijke groeten hier uit Jamaica, van Jaap.
. . . . . . .
De laatste twee foto's werden gemaakt door familie van Jos Hazeleger, die op bezoek was.

• 24 Januari 2010 - 11:22

Gülhan:

Zo indrukwekkend verhaal..
    Wat wonder zeg..

Liefs Gulhan..

• 24 Januari 2010 - 12:31

Bas:

Beste Jaap, Het is mij een genoegen om je getugenissen te lezen hoe God door jullie heenwerkt en vaak op de momenten dat je het niet verwacht! Ga zo door in Zijn afhankelijkheid. Gods zegen toegebeden,
    Bas en Grace Rosmolen

• 24 Januari 2010 - 12:59

Hetty & Jacco:

Hej lief neefje,

Twee hele grote dingen die je hier zo mooi omschrijft; De Bijbel en de ontwetendheid van de tijd van het einde.

Vooral dat laatste is erg lastig, al mag je weten dat als ik nu mag gaan, volgens het boek mag vertrouwen op Hem en het leven mag krijgen. Toch blijven we in ons achterhoofd denken:''Ik ben een zondaar, zou God dan echt voor mij dit alles doen?'' Tenminste, dat heb ik wel vaak.. Ook jij had het hier met cathechesatie altijd moeilijk mee, en ik ook zeker!! zomaar van jezelf kunnen zeggen, als ik nu stop met ademen ben ik bij Hem. En toch zeg je hier dat dat kan!!

Kvind super mooi dat je dit voor jezelf hebt ''uitgevonden''!! erg knap! iets zeggen wat je eerder op cathechesatie totaal niet van jezelf zou durven zeggen.

God werkt niet alleen bij de mensen die aan boort komen vanuit alle landen, God werkt ook in jaap!!!
    en via jou ook weer naar mensen die deze blog lezen, naar ons in ieder geval wel.

Fijn om te horen dat het storm loopt ! Nog veel plezier en een behouden vaart ;)

Gods nabijheid en kracht toegewenst !!

liefs Hetty en pino

• 24 Januari 2010 - 13:13

Corrie Jansen:

Zo Jaap, hier weer even een reaktie op je verslag. Dat was weer genieten, eerst te lezen dat het in de boekwinkel weer druk was, en dan je verhaal. Jullie hebben weer het Woord laten horen en zien, en de getuigenissen gegeven, en dan...iemand gasf het hart aan Jezus. Er was opnieuw feest in de hemel! Geweldig dat ook jij een radertje mag zijn in dat mooie werk van "de blijde boodschap brengen". Ik wens je , ook namens Henk veel wijsheid en zegen toe. Corrie

• 24 Januari 2010 - 15:49

Dnnis:

Hey jaap.
    Met mij gaat het goed en ook op school .
    Bij ons ligt er sneeuw en bij jullie zekker niet.
    Ik vindt het super dapper dat jij dit doet hoor! :)

dennis

• 24 Januari 2010 - 16:12

Martin:

haai jaap met mij gaat het goet. en met jau?
    we heben troep op ge ruimt.

we heben wel 3 zaken vol.
    veel van de mek drek.
    o.g.v een zak

en ik heb een vest ge vonden. een zwarten.
    ik heb je briev ge leezen.
    van jau.

ik niet maar anja.
    en wim dee ge baarwen.
    ik mis je .
    maar ik niet aleen.
    ik be doel wij alen.

ik vin het een wijzen beslising
    van je.

en ik ben al weer 11 jaar.
    en ik ben al 2 boeken hooger met reken

mijn sijver is een
    een 9 en een halv
    en een 8
    en nu zit ik in 7b
    een stuk moeleker vin ik

veel groeten van martin
    en dennie en peter

• 24 Januari 2010 - 16:18

Tim:

ik ben gaan zwemmen in veenedal metjochem en tim en dennis en martin en natasja en eleine en rik en anja en yodon neleine Leuk!op de schouders bij jochem en dan in het water springen,vin ik Super.ik ga nu weer snel naar buiten grtim

• 24 Januari 2010 - 16:39

Nadja:

Echt gaaf wat je allemaal mee maakt! Super bijzonder!

• 25 Januari 2010 - 11:41

Marlies C:

Weer een getuigenis... De vrede van God zij met jou!

• 25 Januari 2010 - 23:56

Gijsbertha:

hoi jaap

hier weer een schrijven van ons.
    super jongen dat je ons zo laat meeleven!!!!

in mijn póesiealbum schreef mijn broer jaap eens:
    Zoek Jezus veel,
    Zoek Jezus vroeg,
    Wie Jezus heeft,
    die heeft genoeg.!!!

zondag waren wij in Barneveld in de kerk want daar werd de broer van ome Cobus bevestigt in het ambt van ouderling thema van de preek was;
    bidt en strijd,
    strijd en bidt.

we bidden jou Gods nabijheidtoe dat Hij jou kracht wijsheid en leiding zal schenken in de srijdt en Zijn zegen.
    groeten Fam Wijnen

• 26 Januari 2010 - 14:15

Marieke:

Hey Jaap
    Wat gaaf om te lezen dat het weer druk is in de boekenmarkt en dat ook te zien op de foto's. Is wel anders als in Curaçao ja. Maar ik vind het vooral zo gaaf om in je verslagen te lezen hoe je door God geleid wordt en hij je helpt. Vooral die verslagen van die uitstapjes. God is Liefde en helpt je.
    Gods zegen verder.
    Groetjes Marieke

• 27 Januari 2010 - 10:25

Martijn Budding:

Japiejoo!

leuk om te lezen dat het zo druk is!
    wat ook duidelijk te zien is op de foto's!
    wat een volk zeg.

Prachtig dat ook mensen door gedachten geraakt worden door gods trouwe liefde!
    We moeten net als god met onze gedachten blijven bij wat God voor ons betekend.
    door ons als het ware vast te klampen.

De familie van Jos op bezoek? vader moeder en broertje?
    wist ik niet!
    Ook leuk om jullie te zien lachen met z'n 2en en leuk dat jullie nog contact met elkaar hebben op de boot!

het ga je goed! en wees zoet!

Groeten Martijn & José

• 27 Januari 2010 - 15:59

Riet De Jong:

Wat prachtig die volle boekwinkel!!En dat wij daar ook gelopen hebben toen in Scheveningen!
    Wat is het toch elke keer weer bijzonder dat je zo kunt getuigen van de Liefde van de Heer!!
    Dat doen wij hier ook gelukkig! In Hem verbonden Jaap!! Lieve groet, Riet

• 30 Januari 2010 - 13:59

Hennie Achterberg:

Hallo Jaap, we genieten iedere keer weer van de prachtige dingen waar je over schrijft, in gedachten reis ik met je mee en zie je bezig op het schip, het is goed geweest om dat schip toen zelf ook te bekijken afgelopen jaar dan kan je jezelf een beter beeld vormen.
    God zij met je(jullie) in Hem verbonden lieve groeten van Kees en Hennie Achterberg

• 31 Januari 2010 - 18:11

Tim :

ik zag dat je me koe op je kamer heb op gehanen .dat vin ik leuk gr tim

• 07 Februari 2010 - 18:24

Dennis :

hey jaap,
    wat bemoediging voor je dat die knul zijn leven geeft aan Jezus.
    ik hoop dat je nog heel veel plezier nog!;)

Dennis

Jaap

Ik ben Jaap van de Fliert (inmiddels 21 jaar) en kom uit Renswoude. Negen jaar geleden ben ik bij Evangeliegemeente De Regenboog in Veenendaal terechtgekomen. Door deze kerk is mijn leven behoorlijk veranderd. In de zomer van 2007 ben ik op ‘Servant Trip’ in Tsjechië geweest. Dit was een werkvakantie voor jongeren uit deze gemeente, met als doel het dienen van God, waarbij geklust kon worden maar ook werd geëvangeliseerd. Tijdens deze trip heb ik veel geleerd; ik mocht o.a. twee keer mijn getuigenis geven, iets wat mij zonder Gods hulp nooit gelukt zou zijn. Daarna heb ik mij laten dopen. In deze tijd kwam steeds meer de gedachte boven om iets van evangelisatie te gaan doen, wat ik eerst wel vreemd vond, want deze gedachten leken ‘uit het niets’ te komen. Daarmee ben ik naar Hans Euser (toen jeugdvoorganger) en zijn vrouw Carolien gegaan en hebben we er samen voor gebeden. Ook onderzochten we samen op internet allerlei websites van zendingsorganisaties. Dat was voor mij een heel onbekende wereld. Toen we de site van Operatie Mobilisatie (OM) met de schepenbediening bekeken, sprak mij dit direct aan. De volgende dag gingen we met de jeugd van de kerk weer op ‘Servant Trip’, dit keer naar Kroatië. Tijdens deze trip werden mijn plannen bevestigd. Ook sprak ik met Daniël Henning, die ook mee was, over de leiding dit ik over de plannen ervoer en hij werd daar erg door aangesproken, want hij was met precies dezelfde dingen bezig. Na deze werkvakantie zijn we samen naar een ZendingsJongerenweekend gegaan, wat speciaal was georganiseerd voor jongeren die zich wilden oriënteren om met een zendingsorganisatie uit te gaan. Daar waren veel stands met allerlei verschillende christelijke organisaties, maar opnieuw sprak OM ons het meest aan. Hierna is alles vlekkeloos verlopen, OM heeft mijn aanvraag goedgekeurd en 20 augustus 2009 vertrok ik voor een periode van twee jaar met het zendingsschip ‘Logos Hope’, en mocht daarmee God dienen in hulpverlening en evangelisatie. . . . Dat betekende wel twee jaar afscheid van de boerderij en mijn ouders, familie en vrienden. Maar ik kreeg er vrede over. Via het schip konden we zoveel mensen bereiken met het evangelie. Wilt u blijven bidden voor dit prachtige zendingswerk?!

Actief sinds 26 Feb. 2009