Vaarwel Midden-Oosten!
Door: Jaap
Blijf op de hoogte en volg Jaap
09 Maart 2011 | Sri Lanka, Colombo
We zijn nu toch echt aan het eind gekomen van onze tijd in de Arabische wereld, en ja natuurlijk, dat is jammer. Maar het is net als wat Johan Kruyf altijd zegt: ''Elk nadeel heeft zijn voordeel'!” Ja, nadeel is dat we geen bijbels meer kunnen verkopen in de landen waar ze zo hard nodig zijn, maar we kunnen wel weer lekker over onze God praten! Want we zijn nu onderweg naar Sri Lanka, het is meer dan een week varen en we komen dan aan in Colombo.
Twee dagen geleden hebben we echt een topdag gehad, we hadden veel van de laatste Arabische boeken verkocht en weggegeven aan een kerk. We hebben het nu echt over grote dozen gevuld met super goede christelijke boeken en bijbels. Als jullie het nieuws bijhouden dan weten jullie ook dat er heel veel onrust is in dit gebied van de wereld. In dit alles zien we heel duidelijk dat God ons beschermt en gebruikt.
Voor mij persoonlijk is het schokkend om het nieuws te volgen, omdat de in Libië en Egypte zijn geweest en ik herken de straten en ja: we hebben daar ook gewoon vrienden gemaakt. Ik hoop dus dat het goed met ze gaat. Ik kreeg een mail van Mohammed dat zijn oom is omgekomen, Mohammed is echt een vriend waar ik uren mee heb gesproken. En door dit soort vriendschappen in de wereld te hebben vind ik het nieuws dus wel boeiend en soms ook persoonlijk.
What next?
We gaan eerst twee weken open en we hopen veel mensen te helpen met christelijke boeken.
Dan gaan we een boekenwinkel opzetten in een basisschool, ik heb hier veel zin in. Ook kunnen we natuurlijk, zoals ik al zei, weer over onze hemelse Papa praten. En ik verwacht m’n ouders ook in een paar weken tijd. Dit alles wordt vervolgd in de komende weken.
Gods zegen, bescherming en liefde toegewenst voor u allen, van Jaap van de Fliert
09 Maart 2011 - 18:26
Gijsbertha:
hoi jaap
fijn van je te horen
Gods zegen kracht en wijsheid biddeb we jou en de rest van de bemaning toe
dat het veel vrucht mag dragen op deze biddag voor gewas en arbeidt
groet van ons alle uit renswoude
de wijntjes -
09 Maart 2011 - 20:33
Otto, Sylvia En Kids:
Mooi wark zijn jullie aan het verrichten en dat onder Zijn paraplu. Fijn om te horen dat het goed met je gaat. Het is fantastisch om te lezen wat jullie doen en hoe jullie worden gezegend in dit werk.
Zal ook af en toe best heftig zijn. Voor de komende activiteiten veel zegen en kracht toegewenst en geniet van de gaven die God jou heeft gegeven. -
09 Maart 2011 - 23:16
Corrie Jansen:
Hallo Jaap,
Eindelijk kunnen we weer iets van je lezen. Wat een mooie foto's kunnen we weer bekijken. Je ziet heel wat van de wereld. En overal heb je mensen leren kennen. Inderdaad waren jullie op plaatsen die nu wel op een bijzondere manier in het nieuws zijn. Wat fijn voor je dat je ouders je weer op komen zoeken. Je oma vertelde het pas al toen we op het koor waren. Ze is heel trots op haar kleinzoon Jaap!! Ik begrijp dat je er wel heel erg naar uitkijkt dat je weer over de hemelse Vader kunt praten. We wensen je daarbij veel wijsheid en zegen toe. En 7 dagen varen is ook geen kleinigheid. Nou Jaap, dit was het voor nu. Shalom. Henk en Corrie Jansen. -
11 Maart 2011 - 16:49
Gerbert En Jolanda :
beste jaap
fijn om te horen dat jullie zoveel voor de mensen in de arabische wereld konden doen
en daar Gods leiding en beschreming te hebben kunnen ontvangen
fijn ook dat we weer zo open met je kunnen praten zonder goed na te denken wat je schijft
de kamers boven thuis worden echt mooi jij krijgt een mooie grote kamer met uitzicht
we blijven bidden voor je en vragen elke week hoe het met jou gaat
hier in nijkerk gaat alles ook goed jolanda is deze week vrij geweest zij kon weer lekker even uitrusten van de drukke weken werk
ik heb helemaal geen last meer van mijn rug
groeten jolanda en gerbert -
15 Maart 2011 - 07:44
Marlies C:
Heerlijk Jaap, dat je weer over je hemelse Vader kan praten!
Gods zegen!