Wie ben ik? - Reisverslag uit Saint John's, Antigua van Jaap Fliert - WaarBenJij.nu Wie ben ik? - Reisverslag uit Saint John's, Antigua van Jaap Fliert - WaarBenJij.nu

Wie ben ik?

Door: Jaap

Blijf op de hoogte en volg Jaap

13 Mei 2010 | Antigua, Saint John's

Allereerst heeeel erg bedankt voor jullie reacties op mijn vorige reisverslag op deze site! Dat heeft me zeker moed gegeven. Het gaat nu weer stukken beter; ik zie dit als antwoord op gebed. De laatste weken kreeg ik heel veel vragen op mij af en kreeg het daar erg moeilijk mee. Het duurde ook lang voordat ik zag dat het geestelijke strijd was. Ik ben veel over mezelf gaan nadenken en ben gaan zoeken naar wie ik ben, waarom ik in een dip zat, enzovoort. Hieruit is het onderstaande stukje geboren. Het helpt me echt.

Wie ben ik?
Ik ben Jaap, en God houdt van mij. Joh 15:9
Ik ben mooi gemaakt. Ps 139:14
Ik ben kostbaar. Zach 2:8b

Waarom ben ik hier, wat is mijn doel/goal?
Leven voor de glorie van mijn liefde. Ik zal Hem prijzen. Ps 118:24

Mijn toekomst!
God is dicht bij mij. Fil 4:5b
Hij laat me nooit in de steek. Hebr 13:5b
Hij houdt van mij en zorgt voor mij. 1 Petrus 5:7

En als ik nu aan dit alles ga twijfelen?
Dan wordt het tijd om een helm (des heils) op te zetten. (Haha, klinkt dom, ik weet het)
Vooral als we ons openstellen om dichter bij God te leven neemt de geestelijke strijd gelijk toe. De grootste krachten van de duisternis zijn twijfel en leugens zaaien. Het is dus normaal dat de duivel in actie komt als we ons in het Geestelijke gaan bewegen. In deze strijd hebben we die stoere gevechtshelm dus nodig.
Die zetten we op om onze gedachten te beschermen. Ik vul mijn gedachten met blijdschap en hoop.
Heer, U bent een God van trouw en liefde. Wilt U mijn gedachten beschermen? Psalm 140:8.
Heer, U bent mijn rots en mijn behoud/redding. U geeft dekking in de strijd.

We hebben er ook nog een stoer zwaard bij gekregen. Hier kunnen we (in Jezus) de duivel/de duisternis mee verjagen.
Hij die in mij is, is sterker dan hij die in de wereld is. 1 Johannes 4:4b.
Voorwaarden zijn er wel. Mark 16:15-18
En hij zei tegen hen: ‘Trek heel de wereld rond en maak aan ieder schepsel het goede nieuws bekend. 16 Wie gelooft en gedoopt is zal worden gered, maar wie niet gelooft zal worden veroordeeld. 17 Degenen die tot geloof zijn gekomen, zullen herkenbaar zijn aan de volgende tekenen: in mijn naam zullen ze demonen uitdrijven, ze zullen spreken in onbekende talen, 18 met hun handen zullen ze slangen oppakken en als ze een dodelijk gif drinken zal dat hun niet deren, en ze zullen zieken weer gezond maken door hun de handen op te leggen.’
Vervuld met de Heilige Geest kunnen we strijden. Bidden is een extra wapen, zo blijven we heel dicht bij God.

Dus wees waakzaam, iedere dag, vergeet nooit dat er iemand steeds achter je aan sluipt, hij wacht tot je verzwakt, en afdwaalt van God. Hij slaat toe op momenten wanneer je het niet verwacht. We moeten dus heel goed weten wie we zijn in Jezus. Wandel dus in Christus als overwinnaars, de duivel zal dan geen macht meer hebben. Wandel in overwinning met God.

Nogmaals bedankt voor al het meeleven!
Shalom, Jaap

Bij de foto:
Aanschouw ik uw hemel, het werk van uw vingers,
de maan en de sterren, die Gij bereid hebt:
wat is de mens, dat Gij zijner gedenkt,
en het mensenkind, dat Gij naar hem omziet? (Psalm 8:4-5)

P.S. Binnenkort wordt er nog een nieuwe video op dit blog geplaatst over de bouw van het kerkje in Guyana. Hij is ook nu al te zien via http://www.omships.org/shipshots

• 13 Mei 2010 - 11:12

"de Bergjes":

Lieve Jaap,
    EEN WAARHEID ALS EEN KOE!

• 13 Mei 2010 - 11:24

Karin:

Hoi Jaap, heel mooi die teksten zo op een rijtje. Ik wil er nog een tekst aan toevoegen als het mag, de tekst uit Marcus 4:37-39:

37 Er stak een hevige storm op en de golven beukten tegen de boot, zodat die vol water kwam te staan. 38 Maar Hij lag achter in de boot op een kussen te slapen. Ze maakten Hem wakker en zeiden: ‘Meester, kan het U niet schelen dat we vergaan?’ 39 Toen Hij wakker geworden was, sprak Hij de wind bestraffend toe en zei tegen het meer: ‘Zwijg! Wees stil!’ De wind ging liggen en het meer kwam helemaal tot rust.

Soms kunnen alle vragen aanvoelen als een storm waar je midden in zit en waar je geen invloed meer op hebt maar Hij heeft daar ook alle macht over en kan ook deze storm tot zwijgen brengen.

God's Zegen en in het kader van Hemelvaart: Ik ga wel weg maar verlaat u niet...

Groetjes Karin

ps; misschien is het ook bemoedigend om de foto's van je uitzending nog eens te bekijken..

• 13 Mei 2010 - 13:58

Marlies:

amen!

• 13 Mei 2010 - 13:59

Riet De Jong:

Wauw!!! Die Jaap!!!!
    Omdat je het vorige meegemaakt hebt kun je nu dit getuigenis schrijven en nu heb je weer beleeft dat Jezus een glorieus Overwinnaar is!!!Zoooo echt!! En mooi!!!! Die foto is ook zooo prachtig!!! Lieve Jaap we blijven bidden en vergeet het maar nooit, Gods weg is de beste, altijd!!!! Gods Liefdevolle Zegen toegebeden hoor!!!!

• 13 Mei 2010 - 14:33

Hetty & Jacco:

Hej pareltje ;)

Wat mooi om mee te lezen dat de stof die op jouw parel is gevallen er door GOD is afgeveegd zodat deze parel weer kan glimmen in Zijn majesteit !!

Jaap; Lees de volgende tekst eens als je weer naar bed gaat en je hoofd zit vol zorgen: Romeinen 8 vanaf vers 31. wrslijk ken je hem wel uit het hoofd maar het is een gouden tekst !!

''(38) Want ik ben verzekerd, dat noch dood, noch leven, noch engelen, noch overheden, noch machten, noch tegenwoordige, noch toekomende dingen, (39) noch hoogte, noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onzen Heere.''

Hij houdt van jou Jaap !!!

Liefs van je neefje en Hetty

• 13 Mei 2010 - 16:05

Jake:

Jaap, dank je voor dit mooie getuigenis!

• 13 Mei 2010 - 16:31

T Marga:

Hé Jaap,

Wat een prachtige foto en dat vandaag!, de dag dat we gedenken dat de Heere Jezus naar de hemel is opgevaren. Vanmorgen werd hier bij stil gestaan in de kerkdienst. In een paar woorden wil ik dat met je delen. Jezus verdween achter de wolk. Zoals ook de zon op jouw foto. Wij zouden graag het waarom en gaan kijken waar Hij nou heen gaat, maar ons zicht op Gods plan en doel is voor ons vaak niet zichtbaar gemaakt. Wij kunnen zaken lang niet altijd verklaren, maar onze opdracht is "geloof alleen".
    Hij liet ons ook niet alleen achter, want Hij zond Zijn Heilige Geest op Pinksteren.
    Jaap, een gezegende tijd toegewenst.

Hartelijke groet,
    t Marga

• 13 Mei 2010 - 17:47

Gerbert En Jolanda:

hey jaap

fijn om te horen dat het nu beter gaat met je en dat je draai weer kan vinden. het is ook heel leuk om zo een verhaal van jou te lezen wat je allemaal beleeft enzo.
    we bidden voor je.

groetjes jolanda en gerbert

• 13 Mei 2010 - 17:47

Corrie Jansen:

Dag Jaap,
    Wat een mooi bericht van jou.Je hebt weer vaste grond onder je voeten. Prijs de Heer daarvoor! Geweldig dat we Zijn woord hebben om ons weer nieuwe moed te geven. Een geweldige wapenrusting die we altijd mogen gebruiken. Vandaag herdenken we dat Jezus ten hemel is gevaren, maar Hij heeft ons het Woord en Zijn Geest nagelaten.We zijn schatrijk! Geniet er van! Groetjes van Henk en Corrie Jansen.

• 13 Mei 2010 - 20:29

Gerrie-Marieke Schaa:

Hallo Jaap,
    Vanaf dat je op de Borgwal vertelde over de reis die je ging maken heb ik je gevolgd. Ik bid regelmatig voor je. Ook in de klas (groep 1) bidden we voor de mensen op het zendingsveld. Sommigen weten nog dat jij op die grote boot zou gaan.
    Fijn dat God zo in je werkt. Hoe dichter jij bij Hem bent, hoe meer de satan aan je trekt en je in de war probeert te maken. Blijf maar dicht bij Hem!

• 14 Mei 2010 - 06:30

Gijsbertha:

wie ben jij??????
    jij bent EEN KIND van GOD!!!!!!
    prachtig om jou verslag te lezen en te weten dat het beter gaat God houd jou vast heel dicht bij Zijn hart.Hij laat Zijn Liefde door jou stromen.
    er stond 1paar voetstappen in het zand maar:
    als je achterom kijk mag je zien dat Hij jou gedragen heeft.
    en dat is wat Hij blijft doen ook al zie/voel je dat soms niet
    jaap we zien nu al weer uit naar je volgende verslag we blijven voor je bidden
    groeten uit renswoude Fam wijnen

• 16 Mei 2010 - 18:42

Dennis,martin,tim:

tim hoi jaapi alles kits met mij gaat het goet ik heb met erwin en martin en dennis lucka paard gereden ik ben een keer ge valt groetjes tim
    hee jaap
    hoe gaat het, met mij goed
    ik heb paard gereden en ben er van af gevalen (olee
    olee olee hoera)samen met Tim Dennis Erwin Loeka en Martin ik heb een feest ge had van opa en oma van de heg
    groeten martin
    Dennis
    hee jaap,
    ik heb gisteren voor je gebeden want het was zenddingsavond.
    in mij groepje zat ook jerremy maar ook een vrouw die ik niet kende toen we bij Zuid-amirika waren zat je als gebedspunt op het blaatje dus ik heb voor je gebeden.
    later heb ik van wim gehoord dat die vrouw het zo bijzonder vond!
    ( ik heb ook gezegd dat jij mij pleegbroer bent )
    maar verder kan ik steeds beter melken!1 ;)
    maar nu ga ik slapen aju

• 17 Mei 2010 - 16:28

Martin Duits:

hallo jaap
    hoe gaat het
    jij hebt een vrij dagje vrij ,ik moes ge woon naar school
    en ik heb bij anja en win paart gereeden
    en ik ben er van af gevalen (ha ha ha)
    en ik heb aleen paart gereden.
    groeten van martin

• 01 Juni 2010 - 18:16

Mama:

hoi jaap ik zag allemaal water op de webcam ,we wensen jullie nu 2 weken een behouden vaart lieve gr van onsxxx

• 03 Juni 2010 - 08:27

Nelis Haalboom:

Dag Jaap

Ik vind het echt boeiend wat je allemaal schrijft over je beleveningen en je verhouding met God. Ik herken sommige dingen wel over de geestelijk strijd enzo. Net of je soms bij God weggetrokken word.
    Ik kan aan jou een voorbeeld nemen, zoals jij zo die bijbelteksten op een rijtje zet.

In je vorrige reisverslag las ik over je moeite en het gevoel dat je thuis hard nodig bent. Dat hoeft niet zo hard hoor. Marko en Geert-jan helpen je vader veel. Geert-jan zit nu wel met zijn knie, maar dat zul je vast wel gehoort hebben. Ook Evert-jan Jansen die nu bij je vader stage-loopt help ook veel. Daarnaast kom ik ook nog vaak een handje helpen. Ik heb me stage al wel afgerond, maar als je vader iemand tekort komt ben ik altijd wel beschikbaar. Ik vind het wel fijn. Doordat wij samen je vader helpen, kun jij op de boot je werk doen. Zo helpen we allemaal mee aan evangelisatie.

Ik heb vooral de afgelopen 2 weken met de kippen geholpen. Met vangen maar ook met hennen opzetten. Dat opzetten had ik nog nooit gedaan. Er komt best wat bij kijken en ik heb er een hoop van geleerd. Je vader is een goede rustige leermeester.

Ik ga ophouden want ik moet ook weer thuis an de gang.
    Het ga je goed, hou vol in De Strijd Des Geloofs.

GOD BLESS YOU

gr. Nelis Haalboom

• 10 Juni 2010 - 20:39

Rick Van Den Berg:

jaaaaaapioooo
    ik spreek je eigenlyk elke dag wel even op msn. leuke gesprekken maar
    ik wwil ff zeggen dat ik het mooi vind dat je zo groeit in je geloof!!
    groei door en zorg dat je veel mensen over god mag vertellen

groeten,
    rick

Jaap

Ik ben Jaap van de Fliert (inmiddels 21 jaar) en kom uit Renswoude. Negen jaar geleden ben ik bij Evangeliegemeente De Regenboog in Veenendaal terechtgekomen. Door deze kerk is mijn leven behoorlijk veranderd. In de zomer van 2007 ben ik op ‘Servant Trip’ in Tsjechië geweest. Dit was een werkvakantie voor jongeren uit deze gemeente, met als doel het dienen van God, waarbij geklust kon worden maar ook werd geëvangeliseerd. Tijdens deze trip heb ik veel geleerd; ik mocht o.a. twee keer mijn getuigenis geven, iets wat mij zonder Gods hulp nooit gelukt zou zijn. Daarna heb ik mij laten dopen. In deze tijd kwam steeds meer de gedachte boven om iets van evangelisatie te gaan doen, wat ik eerst wel vreemd vond, want deze gedachten leken ‘uit het niets’ te komen. Daarmee ben ik naar Hans Euser (toen jeugdvoorganger) en zijn vrouw Carolien gegaan en hebben we er samen voor gebeden. Ook onderzochten we samen op internet allerlei websites van zendingsorganisaties. Dat was voor mij een heel onbekende wereld. Toen we de site van Operatie Mobilisatie (OM) met de schepenbediening bekeken, sprak mij dit direct aan. De volgende dag gingen we met de jeugd van de kerk weer op ‘Servant Trip’, dit keer naar Kroatië. Tijdens deze trip werden mijn plannen bevestigd. Ook sprak ik met Daniël Henning, die ook mee was, over de leiding dit ik over de plannen ervoer en hij werd daar erg door aangesproken, want hij was met precies dezelfde dingen bezig. Na deze werkvakantie zijn we samen naar een ZendingsJongerenweekend gegaan, wat speciaal was georganiseerd voor jongeren die zich wilden oriënteren om met een zendingsorganisatie uit te gaan. Daar waren veel stands met allerlei verschillende christelijke organisaties, maar opnieuw sprak OM ons het meest aan. Hierna is alles vlekkeloos verlopen, OM heeft mijn aanvraag goedgekeurd en 20 augustus 2009 vertrok ik voor een periode van twee jaar met het zendingsschip ‘Logos Hope’, en mocht daarmee God dienen in hulpverlening en evangelisatie. . . . Dat betekende wel twee jaar afscheid van de boerderij en mijn ouders, familie en vrienden. Maar ik kreeg er vrede over. Via het schip konden we zoveel mensen bereiken met het evangelie. Wilt u blijven bidden voor dit prachtige zendingswerk?!

Actief sinds 26 Feb. 2009